Walec silosowy SILO KOMPAKT
OFERTA

Walec silosowy SILO KOMPAKT

Równomierne zagęszczanie kiszonki
Mniejsze straty paszy
Większa wydajność i bezpieczeństwo
Lepsza jakość kiszonki
Walec do kiszonki zapewniający najlepszą wydajność zagęszczania w silosie bunkrowym.
Wydajne wozy paszowe napełniają duże wozy załadowcze i wyładowcze z coraz większą prędkością. Łańcuch logistyczny staje się zatem coraz bardziej czasochłonny. Aby zapewnić staranne zagęszczanie potrzebne są odpowiednie narzędzia. Walec do kiszonki MAMMUT SILO KOMPAKT zapewnia szybkie zagęszczanie rozłożonej paszy z optymalnym efektem głębokości. Nie tylko zwiększa to wydajność w łańcuchu zbiorów, ale także zapewnia jakość paszy i związany z tym sukces ekonomiczny.
Masz pytania dotyczące
naszej oferty?
Zadzwoń lub napisz do nas!

Koncentracja na trwałości i jakości

Niezawodność i niskie koszty utrzymania są decydującymi czynnikami w sieczkarniach polowych - MAMMUT obiecuje niezawodną technologię na wiele lat. Ważną zaletą nowej gamy modeli jest praktyczne narzędzie do łatwej wymiany lub regulacji elementów łożyska ślizgowego. Gwarantuje to, że przesuw boczny rolki ślizgowej działa dobrze przez długi czas, a sama rama jest poddawana niewielkim naprężeniom. Duże punkty łożyskowania, a także powłoka proszkowa dodatkowo zapewniają zachowanie wartości walca do kiszonki.

Najlepsza jakość paszy

W łańcuchu zbiorów obowiązuje następująca zasada: zwracaj równą uwagę na wszystkie etapy produkcji paszy. Sumienna regulacja kosiarki, przetrząsacza i zgrabiarki na niewiele się zda, jeśli zaniedba się konsekwentny załadunek w celu zapewnienia czystego procesu fermentacji w silosie bunkrowym.

Oprócz prawidłowego stopnia fermentacji substancji paszowej i wielu innych czynników w zbiorze paszy, także technologia dystrybucji i walcowania powinna spełniać wymagania silosu bunkrowego. Szczególnie proces zagęszczania odgrywa ważną rolę po równomiernym rozłożeniu w silosie: im lepiej poszczególne warstwy są zagęszczone, tym mniej wtrąceń powietrza może się tworzyć i tym mniejsze jest ryzyko nieprawidłowej fermentacji lub pleśni. Wydajna technologia walcowania zapewnia idealne warunki dla optymalnej fermentacji kwasu mlekowego i znacznie zwiększa smakowitość paszy podstawowej. Intensywne zagęszczanie sprzyja również stabilności podczas fermentacji kiszonki z kukurydzy.
left-logo

Jesteś zainteresowany naszą ofertą?

Skontaktuj się z nami.
Odpowiemy na wszystkie Twoje pytania.
Zadzwoń do nas
Napisz e-mail

    Wypełnij formularz